Ukrayna'nın doğusundaki kriz

Fransa, temmuz ayında dörtlü zirve istiyor

PARİS (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, Ukrayna sorununa çözüm bulmak amacıyla temmuz ayında zirve düzenlemek istediği bildirildi.

Hükümet Sözcüsü Stephane Le Foll, bakanlar kurulunun ardından yaptığı açıklamada, Hollande'ın Fransa ile Rusya, Ukrayna ve Almanya'nın liderlerinin katılımıyla temmuz ayında zirve düzenlemek istediğini bildirdi.

Fransız Sözcü, Hollande'ın bakanlar kurulu toplantısında, ''Birtakım ilerlemeler sağlandı ve bu yüzden Normandiya formatında temmuz ayında bir zirveye ihtiyaç var'' dediğini aktardı.

Normandiya Çıkarması'nın 6 Haziran 2014'teki 70. yıl dönümü kutlamaları sırasında bu dört ülke liderinin ilk kez Ukrayna krizini çözmek için bir araya gelmesinin ardından, daha sonra bakanlar seviyesinde de düzenlenen bu toplantılar uluslararası kamuoyunda Normandiya formatı olarak adlandırılıyor.

ABD ve AB, Rusya'nın Kırım'ı tek taraflı işgalinin ardından Rusya'ya yaptırım kararı almıştı.



AA

Gündem Haberleri

İSMAİLAĞA’DAN SOSYAL MEDYA AÇIKLAMASI
BAKANLIK 15 BİN PERSONEL ALIYOR
Dilan Polat'a sosyal medya yasağı
Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS