Ukrayna'nın doğusundaki kriz

Operasyonlarda bir asker öldü, bir asker yaralandı

KİEV (AA) - Ukrayna’nın doğusundaki çatışmalarda bir Ukrayna askerinin öldüğü, bir askerin yaralandığı bildirildi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Terörle Mücadele Sözcüsü Aleksandr Motuzyanik, ülkenin doğusundaki Donetsk bölgesinde Avdeyevka kentinde operasyonların sürdüğünü belirtti.

Motuzyanik, “Son bir günde gerçekleştirilen operasyonlarda bir Ukrayna askeri hayatını kaybetti, bir asker ise yaralandı. Bu olaylar son bir gün içerisinde Avdeyevka’da meydana geldi.” dedi.

Geçen hafta Münih’te Ukrayna krizini görüşmek üzere Normandiya formatında Almanya, Fransa, Ukrayna ve Rusya dışişleri bakanları bir araya gelmişti.

Toplantı sonrasında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’nın doğusunda 20 Şubat’tan itibaren ateşkesin yürürlüğe gireceğini kaydetmişti.

AA

Gündem Haberleri

POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!