AK Parti üç yılın hesabını vermeye hazırlanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Kasım seçimlerinde sarfettiği, "3 yıl bizden bir şey beklemeyin. Üç yılın sonunda cebiniz dolacak" sözlerinin ardından AK Parti kurmayları, "Üç yılda cebimize ne girdi?" başlığı ile bir rapor hazırladı. Amerika gezisi dönüşü Başbakan Erdoğan'a sunulacak olan rapor, Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanacak.
AK parti kurmayları tarafından hazırlanan 'Üç yılda cebimize ne girdi?' başlıklı rapor, iktidarın üç yıllık Acil Eylem Planı'nın gerçekleşme oranını ortaya koyuyor. AK Parti kurmayları, tüm bakanlık ve kurumlara birer yazı yazarak 3 yıl içinde neler yaptıklarını, vatandaşın direkt cebini ilgilendiren alanlarda hangi atılımların gerçekleştiğini ve bunun Hazine'ye maliyetini ortaya koydu. Raporda orta direk olarak adlandırılan kesimlerin cebine girenler ve cebinden çıkmayanlar önemli bir yer tuttu.
Yoksula, çiftçiye ve emeklilere yardımlar artırıldı
Amerika gezisi dönüşü Başbakan Erdoğan'a sunulacak olan raporda, 2002 yılından bu yana Milli Gelir'deki artışın 120 milyar doları aştığına da vurgu yapıldı. Rapora göre 2002 yılında 184 milyar dolar olan Milli Gelir 300 milyar dolara yükseldi. Kişi başına Milli Gelir ise 2 bin 160 dolardan 4 bin 172 dolara çıktı. Üç yıl yoksul ailelere 3 milyon ton ücretsiz kömür dağıtıldı, 2 katrilyon liralık ayni ve nakdi destek sağlandı, çiftçi borçlarının 1 katrilyon lirası silindi, 700 trilyon liralık mazot desteği verildi. Emeklilere ise 3 katrilyon liralık program dışı fazla ödeme yapıldı. Yeni Şafak