TUSAŞ'ın 14 eski çalışanı FETÖ'den tutuklandı

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında müdür, mühendis ve teknisyenlerin de bulunduğu 14 eski TUSAŞ çalışanı tutuklandı

ANKARA (AA) - Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında müdür, mühendis ve teknisyenlerin de bulunduğu eski Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) çalışanı 27 kişiden 14'ü tutuklandı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 27 şüpheli, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Batı Adliyesine getirildi.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade veren zanlılar tutuklama talebiyle sulh ceza hakimlikliğine sevk edildi. Bu kapsamda hakimlik, 14 şüphelinin tutuklanmasına, 13'üne de adli kontrol uygulanmasına karar verdi.

FETÖ'nün gizli haberleşme programı ByLock kullandığı belirlenen şüphelilerin, TUSAŞ tarafından tasarlanıp geliştirilen ATAK, ANKA ve HÜRKUŞ gibi milli savunma sanayi projelerinde görev aldıkları öğrenildi.


AA

Gündem Haberleri

EZBER BOZAN BESİCİLİK
SEDAŞ’a Jeneratör Şoku: 65 Saatlik Kesintinin Faturası Kesildi!
Bakımevinde Yaşlı Hastaya Şiddet ve Tükürme Skandalı!
İhale Sistematiği Çöktü: İBB İştirakine Dev Operasyon
O Paylaşım Başına İş Açtı! CHP’li Meclis Üyesi Kadir Dalgıç Tutuklandı