Türkmen Beşir köyü kurtarıldı

Irak'ın Kerkük kentine bağlı Beşir köyü Peşmerge ve Haşdi Şabi'nin (Şii milis gücü) ortak operasyonu sonucu terör örgütü DAEŞ'ten geri alındı

KERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük kentine bağlı Beşir köyü Peşmerge ve Haşdi Şabi'nin (Şii milis gücü) ortak operasyonu sonucu terör örgütü DAEŞ'ten geri alındığı belirtildi.

Haşdi Şabi Kuzey Cephesi Komutanlığı Sözcüsü Seyit Ali Hüseyni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Beşir'in geri alınması için Peşmerge güçleriyle beraber ortak bir operasyon düzenledik ve akşam saatlerinde zaferle tamamlandı." ifadelerini kullandı.

Beşir köyü içerisindeki polis karakoluna Irak bayrağının asıldığını söyleyen Hüseyni, köy ve civar bölgenin kontrollerine geçtiğini aktardı.

Terör örgütü DAEŞ, 10 Haziran 2014'te Irak'ın ikinci büyük şehri Musul'la birlikte geniş bir bölgeyi ele geçirdi. Türkmen Beşir köyü de o tarihten bu yana örgütün kontrolündeydi.

DAEŞ, Beşir köyünden özellikle yakındaki Türkmen Tazehurmatu kasabasını hedef alan saldırılar gerçekleştirdi. Örgütün mart ayında Tazehurmatu'ya hardal gazı içeren havan topu ve katyuşa füzeleriyle saldırısı sonucu 3 Türkmen hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralandı.

AA

Gündem Haberleri

Köprü ve Otoyollara 30 Yıllık Özelleştirme
Ruhi Çenet’ten Gündem Olan Hasidik Yahudiler Belgeseli Açıklaması
Kayseri'de Ezber Bozan Lezzet: Pastırmanın Turşusunu Yaptılar!
Rutubet Nedeniyle Sıvalar Döküldü, Tarih Gün Yüzüne Çıktı
KONYA SINAVI GEÇTİ Mİ?