Türkiye'ye yasa dışı girmeye çalışan 966 kişi yakalandı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerince, Suriye, Irak ve İran'dan Türkiye'ye yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 966 kişi hakkında işlem yapıldı

ANKARA (AA) - Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerince, Suriye, Irak ve İran'dan Türkiye'ye yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 966 kişi yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden, "günlük faaliyetler" ve "yasa dışı geçişler" ile ilgili bilgi paylaşıldı.

Buna göre, Suriye'den 879, Irak'tan 82, İran'dan ise 5 kişi yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçme girişiminde bulunurken yakalandı.

Müdahaleler sonucunda, İran sınırında 400 paket sigara ele geçirildi.

Türkiye'den Yunanistan ve Bulgaristan'a yasa dışı yollarla geçmeye teşebbüs eden 25 kişi de yakalandı.

Öte yandan, Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı bünyesinde, Açık Semalar Antlaşması (ASA) kapsamında, Türkiye ile Norveç, 29 Mayıs-2 Haziran arasında Rusya Federasyonu'nda gözlem uçuşu icra edecek.

Türk ASA Gözlem Uçağı (CN-235) kullanılarak gerçekleştirilecek gözlem uçuşu sırasında, uçakta Türk ve Norveçli uzmanların yanı sıra Rus yetkililer de hazır bulunacak.

AA

Gündem Haberleri

Polat Alemdar'ın babası da ifade verdi
15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti