"Türkiye'nin sınırlarının güvenliğini sağlamak istemesi normal"

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian:"Türkiye'nin sınırlarının güvenliğini sağlamak istemesi normal"

PARİS (AA) - Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türkiye'nin sınırlarının güvenliğini sağlamak istemesinin normal olduğunu açıkladı.

Le Drian, Senatonun Dışişleri Komisyonuna gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'nin sınırlarının güvenliğini sağlamak istemesi normal" değerlendirmesinde bulunan Le Drian, Türkiye'nin 4 yıldır ifade ettiği ve ABD Başkanı Trump'ın yeniden gündeme getirdiği Suriye'de "güvenli bölge" uygulaması ile ilgili soru işaretleri olduğunu belirtti.

Le Drian, bu soru işaretlerinin 6 Şubat'ta Washington'da yapılacak uluslararası koalisyonun toplantısında giderilebileceğini söyleyerek, söz konusu bölgenin sınırlarını ve garantörlerinin görüşülmesi gerektiğini dile getirdi.

Gündem Haberleri

Burhanettin Duran'dan Küresel Kriz ve Medya Açıklaması
Dizisi final yaptı sinemada 4 filmi gösterildi tartışması bitmedi
Diyanet'ten Sosyal Medya Uyarısı: Ölçülü Olun
Turgut Özal'ı Taşıyan O Ambulans Yıllar Sonra Koleksiyonda Çıktı
DUVARA FOTOĞRAFLI 'İŞEME' İNTİKAMI