Türkiye’nin ilk süpersonik füzesi TRG-230, AKINCI İHA ile hedefi 100 kilometreden tam isabet vurdu

Roketsan tarafından geliştirilen ve Türkiye’nin ilk süpersonik füzesi olan TRG-230 havadan karaya füze, 100 kilometrenin üzerindeki mesafeden yapılan test atışında hedefi başarıyla vurdu

Roketsan tarafından geliştirilen ve Türkiye’nin ilk süpersonik füzesi olan TRG-230 havadan karaya füze, 100 kilometrenin üzerindeki mesafeden yapılan test atışında hedefi başarıyla imha etti.

Roketsan tarafından Türkiye’nin ilk yerli ve milli süpersonik füzesi olarak geliştirilen TRG-230 hava-kara füzesi, Bayraktar AKINCI TİHA’dan ilk atışını gerçekleştirdi. Çorlu’dan havalanan ve yaklaşık 700 kilometre mesafe kat ederek Sinop açıklarına ulaşan Bayraktar AKINCI TİHA, TGR-230 füzesiyle 100 kilometre üzerindeki hedefini tam isabetle vurdu.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, yaptığı paylaşımda, “Bayraktar AKINCI, Roketsan'ın geliştirdiği Türkiye’nin ilk süpersonik füzesi TRG-230İHA’yla 100 km mesafeden hedefi tam isabet vurdu” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün seferleri 6 Mart'a kadar iptal edildi
WHATSAPP'A O ÖZELLİK SONUNDA GELDİ
GOSB'da açıklandı: Fikri iyi olan teşviği de desteği de koparacak
ChatGPT Karikatür Trendi Büyüyor: Uzmanlardan Kişisel Veri Uyarısı
ODTÜ’de insansı robotlar geliştirildi, mikroroverlar Ay yolunda