Türkiye'nin başkenti 80'lere döndü

Ankara’nın Sincan ilçesinde Mustafa Kemal ve Yenikent mahallelerinde 2 gündür devam eden su kesintisi, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. ASKİ’den kesintinin sona ereceğine dair resmi bir bilgilendirme yapılmaması, tepkilere neden oldu.

Ankara’nın Sincan ilçesine bağlı Mustafa Kemal ve Yenikent mahallelerinde yaşanan uzun süreli su kesintisi, vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamasını zorlaştırdı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) tarafından yürütülen çalışmalara rağmen, kesintinin ne zaman sona ereceğine ilişkin net bir açıklama yapılmadı.

Muhtar Tabak: 200 bin nüfus susuz

Su kesintisi nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu belirten Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı Akgül Tabak, mahalle sakinlerinin sabah erken saatlerden itibaren kendilerine ulaştığını söyledi.

Tabak, suyun cuma günü kesildiğini, cumartesi günü geleceği yönünde bilgi verildiğini ancak pazar günü olmasına rağmen kesintinin devam ettiğini belirterek, Yenikent’te yaklaşık 200 bin kişinin hafta sonunda susuz kaldığını ifade etti. Bölge bölge su verilmesi halinde mağduriyetin azalacağını dile getirdi.

Vatandaşlar bilgilendirme yapılmadığını söylüyor

Mahalle sakinlerinden Sinan Gökhan, son iki haftadır basınç düşüklüğü yaşandığını, ancak kesintiyle ilgili herhangi bir mesaj almadıklarını söyledi. Apartman deposundaki suyun da tükendiğini belirten Gökhan, vatandaşların su almak için uzun süre beklediğini ve yetkililerden açıklama beklediklerini dile getirdi.

“Sadece Yenikent’te su yok” tepkisi

Bir diğer mahalle sakini Abdullah Sancar ise iki gündür su olmadığını, ASKİ’ye yapılan başvurularda tasarruf ya da arıza gerekçesi sunulduğunu söyledi. Çankaya ve Batıkent’te su bulunmasına rağmen Yenikent’te kesintinin sürmesine tepki gösteren Sancar, sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

ANKARA Haberleri

Valilik talimatı Ankara'da otellerin kapılarını açtı
Bir kurye Ankara'yı hizaya getirdi
Elektrikli araçta şok! Yıldırım düştü servis çözemedi
Ortaokulda Yaşanan Şiddet İddiası Velileri Harekete Geçirdi
Çimşit Mezarlığında yangın