Türkiye'den sarı torbayla yolculuk talebi

Uganda Genelkurmay Başkanı Muhoozi Kainerugaba, 18 Eylül’de Türkiye Büyükelçiliği önünde protesto yapılacağını duyurdu, Türkleri ülkeyi terk etmeye çağırdı.

Uganda’da Türkiye karşıtı çıkışlarıyla daha önce de gündeme gelen Genelkurmay Başkanı Muhoozi Kainerugaba, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımlarla tansiyonu yeniden yükseltti. Kainerugaba, ülkedeki Türklerin Uganda’yı terk etmesi gerektiğini savunurken, 18 Eylül’de Türkiye Büyükelçiliği önünde büyük bir protesto düzenleneceğini açıkladı.

Kainerugaba ayrıca kendilerine karşı çıkan kişilerin “Türk ajanı” olarak tutuklanacağını söyledi.

“Bavullarını toplayıp ülkemizden çıkmalılar”

Uganda Genelkurmay Başkanı Kainerugaba, X hesabından yaptığı paylaşımda 18 Eylül'de Türkiye Büyükelçiliği önünde protesto düzenleyeceklerini belirtti.

Kainerugaba, gösterinin güvenliğinden sorumlu kurumlara da mesaj göndererek, kendisine karşı çıkan kişilerin tutuklanacağını ifade etti.

Bir başka paylaşımında ise doğrudan ülkedeki Türkleri hedef alan Kainerugaba, “Bir an önce bavullarını toplayıp ülkemizden çıkmalılar” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar, Uganda ile Türkiye arasındaki ilişkiler açısından dikkat çeken yeni bir gerilim başlığı oluşturdu.

Türkiye’nin projelerine de karşı çıkmıştı

Kainerugaba'nın Türkiye karşıtı çıkışları yeni değil. Uganda'nın Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni'nin oğlu olan Genelkurmay Başkanı, daha önce Türkiye ile İsrail arasındaki gerilim sırasında Türkiye'yi hedef alan açıklamalarıyla gündeme gelmişti.

Kainerugaba, Türkiye'nin Uganda'daki projelerine karşı çıkacağını ve babasıyla görüşerek bazı projelerin iptal edilmesini sağlayacağını söylemişti.

Bu süreçte Türk şirketi Yapı Merkezi'nin Uganda'da kazandığı 3,2 milyar dolarlık demiryolu projesi de gündeme geldi. Projenin iptal edilmesi, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler açısından önemli bir gelişme olarak değerlendirilmişti.

“Türkiye’nin en güzel kadınını eş olarak istemişti”

Kainerugaba, geçtiğimiz aylarda yaptığı başka bir paylaşım nedeniyle de büyük tepki çekmişti.

Nisan ayında Türkiye'nin Somali'deki askeri faaliyetlerini eleştiren Uganda Genelkurmay Başkanı, Türkiye'nin Uganda'ya 1 milyar dolar ödeme yapması gerektiğini öne sürmüştü.

Bununla da yetinmeyen Kainerugaba, Türkiye'den kendisine “en güzel kadının” eş olarak verilmesini istemişti.

Son açıklamalarla birlikte Kainerugaba'nın Türkiye'ye yönelik sert ve tartışmalı söylemleri yeniden gündemin merkezine taşındı. 18 Eylül'de Türkiye Büyükelçiliği önünde yapılacağı duyurulan protesto ise gözleri Uganda'daki gelişmelere çevirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Karanlıkta Kalan 6 Cinayet Çözüldü!
CHP'DEN MANSUR YAVAŞ'A 9 EYLÜL SİTEMİ
Kayseri'den 2 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı
Yargıda Yeni Dönem: 40 Faili Meçhul Olay Aydınlatıldı
İzmir AK Parti'ye Geçmek İçin Sıraya Girdi