Türkiye'den Londra'daki parlamento binası dışındaki saldırıya kınama

Dışişleri Bakanlığı:- "Masum insanları hedef alan bu menfur saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz"

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, İngiltere'nin başkenti Londra'da bir aracın parlamento binasının önünde gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Londra’da bugün Parlamento binası önünde bir araçla gerçekleştirilen saldırı sonucunda yaralananlar olduğunu üzüntüyle öğrendik." değerlendirmesi yapıldı.

"Masum insanları hedef alan bu menfur saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz." ifadesi yer alan açıklamada, yaralılara acil şifa dilekleri iletildi.

Londra'da bu sabah bir araç, parlamento binası dışındaki güvenlik bariyerlerine çarpmıştı. Polis makamları, "Bu aşamada bunu terör olayı olarak ele alıyoruz." açıklamasını yaparken, olayda üç kişinin yaralandığı kaydedilmişti.

AA

Gündem Haberleri

Kızılay Çadırı Krizi: İBB Reddetmişti, Yeni Yer Tepki Çekti
Kıyılar Kamunun Kullanımına Açılıyor: Şezlong ve İşgal Baskısına Son
18 YAŞ ALTINA BEKLENEN CEZA GELDİ
POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!