Türkiye'deki terör saldırılarına tepkiler

Akil Gençler Platformu Diyarbakır İl Başkanı Özmen:- "Bizim gençlerimiz artık bomba patlatan kişiler ve masum insanları katledenler olmayacak, eli kalem tutan gençler olacak"

DİYARBAKIR (AA) - Akil Gençler Platformu Diyarbakır İl Başkanı Engin Özmen, terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırıları kınayarak, "Bizim gençlerimiz artık bomba patlatan kişiler ve masum insanları katledenler olmayacak, eli kalem tutan gençler olacak." dedi.

Özmen, bir restoranda düzenlenen basın toplantısında, terör örgütü PKK'nın yaptığı son saldırıları lanetlediklerini, terörün her türlüsüne karşı olduklarını söyledi.

Bölgede teröre bulaşan gençler ile ilgili projelerini anlatan Özmen, "Terörün dini ve ırkı yoktur. Biz artık böyle bir terörü istemiyoruz. Doğulu insanların terörle anılmasını istemiyoruz. Gençlerin teröre bulaşmalarının amaçlarını araştırıp, teröre bulaşmamaları için elimizden gelen her şeyi yapacağız." diye konuştu.

Terör örgütü PKK'nın son saldırılarının insanlık dışı bir katliam olduğunu dile getiren Özmen, masum insanlar ve küçük çocukların öldüğünü anlattı.

Böyle bir zihniyet ve terör örgütü olamayacağını vurgulayan Özmen, bunlara her zaman karşı olacaklarını kaydetti.

Teröre istemeden bulaşan gençleri topluma kazandırmak için çalışmalara başladıklarına dikkati çeken Özmen, şöyle devam etti:

"Bölgemizdeki gençler neden teröre karışmışlar, öncelikle bunun üstünde duracağız. Eğer gençlerin eğitim sorunu varsa eğitim konusuna ağırlık vereceğiz, eğer işsizlikle sıkıntıları varsa o tarafa yöneleceğiz. Bizim gençlerimiz artık bomba patlatan kişiler ve masum insanları katledenler olmayacak, eli kalem tutan gençler olacak. Böyle bir gençlik istiyoruz."

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü