Türki̇ye Wushu Şampi̇yonası başladı

- 12 Şubat'ta sona erecek şampiyonada Türkiye'yi Avrupa ve dünyada temsil edecek sporcular seçilecek


ANTALYA (AA) - Türkiye Wushu Federasyonu (TWF) tarafından düzenlenen Türki̇ye Wushu Şampi̇yonası Antalya'da başladı.

Kremlin Palace'da başlayan şampiyonda tartı bitiminden sonra bilgisayar ortamında eşleştirmeler gerçekleştirildi. Daha sonra ringe çıkan sporcular şampiyonluk için mücadele etti. Mi̇ni̇kler, yıldızlar, gençler, büyükler bay, bayan qi̇nda, sanda ve taolu dallarında gerçekleştirilen şampiyona 12 Şubat'ta sona erecek.

TWF İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa ve dünya şampiyonalarında Türkiye'yi temsil edecek sporcuların bu organizasyonda seçileceğini söyledi.

Söz konusu şampiyonanın aynı zamanda bir milli takım seçmesi olduğunu ifade eden Akyüz, "Şampiyonanın mi̇ni̇kler, yıldızlar, gençler, büyükler yarışmalarına 2 bin 500 civarında bir sporcunun katılmasını bekliyoruz. Bu spora olan ilginin ilerleyen süreçte daha da artacağı kanaatindeyim. Sağlıklı bir hayat için çocuklarımızı wushuya davet ediyorum." diye konuştu.


AA

Spor Haberleri

A Milli Takım'da Fransa Hazırlıkları ve Sakatlık Gelişmesi
Süper Lig'de 6 Haftalık Rapor: Zirve, Goller ve Öne Çıkanlar
A Milli Futbol Takımı, Uluslar Ligi hazırlıklarına başladı
Fenerbahçe, Konyaspor Maçından Sonra İlk Kez Başardı: 8-0'lık Tarihi Fark
BİR TRABZON KLASİĞİ... KONYASPOR'A DA AYNISINI YAPMIŞTI