Türkiye Perakende Ticaret Zirvesi İstanbul'da yapılacak

Zirve, 21-22 Şubat'ta Gümrük ve Ticaret Bakanlığı öncülüğünde TOBB ve TESK'in desteğiyle gerçekleştirilecek

ANKARA (AA) - Türkiye Perakende Ticaret Zirvesi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonunun (TESK) desteğiyle 21-22 Şubat'ta İstanbul Pullman Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 21-22 Şubat'ta gerçekleştirilecek zirveyle sektöre ilişkin sorunların ve çözüm önerilerinin tartışılarak ticari hayata öngörülebilirlik kazandırılması amaçlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel, perakende sektörünün, ekonominin temel yapı taşlarından biri olduğuna vurgu yapıldı.

Yücel, sektörün, üretimin pazara sunulması gibi çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirterek, "Bakanlık olarak hedefimiz, ülkemizi ticaretin kolay ve güvenli yapıldığı, dünyanın sayılı ticaret merkezlerinden biri haline getirmek." ifadesini kullandı.

Zirveye sektörünün tüm paydaşları, akademisyenler ve kamu kuruluşlarının temsilcilerinin katılmasının planlandığını aktaran Yücel, iki gün boyunca perakende ticaretin sorunları ve çözüm önerilerinin beş ayrı başlıkta tartışılacağını bildirdi.

AA

Ekonomi Haberleri

ABD Türk tavuğunun peşinde
Yüzlerce yıllık tatlıyı dondurmayla buluşturdu, şimdi dünyaya satıyor
ÇATIR ÇATIR SOYACAKLAR
VATANDAŞLIK MAAŞI GELİYOR
A101’den perakende medyada yeni hamle: Medya101 tanıtıldı