Türkiye, Özbekistan'ın yeni cumhurbaşkanı Mirziyoyev'i tebrik etti

Dışişleri Bakanlığı:- "Seçimleri kazanan yeni Cumhurbaşkanı Sayın Şevket Mirziyoyev'i tebrik ediyor, kendisine başarılar diliyoruz"

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığından, Türkiye'nin Özbekistan'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin barışçıl ve sakin bir ortamda gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyet belirtilerek, "Seçimleri kazanan yeni Cumhurbaşkanı Sayın Şevket Mirziyoyev'i tebrik ediyor, kendisine başarılar diliyoruz." ifadesi kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "dost ve kardeş" Özbekistan’da dün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin barışçıl ve sakin bir ortamda gerçekleşmiş olmasından duyulan memnuniyet ifade edildi.

Türkiye'nin, Özbek halkının seçimlerde büyük bir demokratik olgunlukla ortaya koyduğu iradeyi saygıyla karşıladığının belirtildiği açıklamada, Özbekistan Cumhuriyeti ile ikili ilişkileri her alanda ilerletmeye yönelik gayretlerin yeni dönemde de devam edeceği bildirildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu çerçevede, seçimleri kazanan yeni Cumhurbaşkanı Sayın Şevket Mirziyayev’i tebrik ediyor, kendisine başarılar diliyoruz. 2003 yılından bu yana Başbakanlık görevini başarıyla icra eden ve Özbekistan'ın merhum lideri Birinci Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un vefatından sonra Cumhurbaşkanlığına vekalet eden Sayın Mirziyayev'in, Cumhurbaşkanı sıfatıyla Özbek halkının refahı ve kalkınması için gerçekleştireceği çalışmalara destek vermeye hazırız."

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü