Türkiye İşitme Engelliler Olimpiyatları'na hazır

İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kihtir:

ANKARA (AA) - İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, 2017 yılında Samsun'da yapılacak 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda 50 ile 70 arasında madalya almayı hedeflediklerini belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarihinin ilk işitme engelli başkanı olan Kihtir, hedeflerini anlattı.

Kihtir, anne ve babasının da işitme engelli olduğunu belirterek, ''Dünyada bu federasyon dalının başında birçok işitme engelli isim yer alıyor. Türkiye'de tabii bu durum ilk defa gerçekleşti. Bunun için de çok gururlandım'' değerlerdirmesinde bulundu.

 

- "Olimpiyatlarda bizlere büyük sorumluluklar düşüyor"

Yaklaşık 3 hafta önce göreve geldiğini hatırlatan Kihtir, hedefleriyle ilgili şunları anlattı: 

"Federasyonda yeni branşlar açmayı hedefliyoruz. Yakın zamanda ülke sporu adına büyük bir organizasyona evsahipliği yapacağız. 2017 yılında Samsun'da düzenlenecek 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları öncesinde bizlere büyük görevler düşüyor. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Organizasyon için birçok kurumdan da destek alıyoruz. Çalışmalarımız genel hatlarıyla yüzde 80 hazır diyebiliriz. Olimpiyatlarda 50 ile 70 arasında madalya almayı hedefliyoruz."

Engelli sporcuların spora yönlendirilmesi adına medyanın önemine dikkat çeken Kihtir, "Engellilere dair haberlerin televizyonlarda gazetelerde yer alması, sporcular, aileler ve bu işe gönül veren herkes için çok önemli. Medyanın bizlere destek olmasını bekliyoruz. Öyle olduğunda hem çok gururlanıyoruz hem de sporcularımız başarıya daha iyi şekilde odaklanabiliyor" ifadesini kullandı. 

Spor Haberleri

Acun Ilıcalı'dan Fenerbahçe Yönetimine 217 No'lu Loca Tepkisi
Konyaspor Maçı Sonrası Loca Krizi
Kerem Aktürkoğlu'nun Son Durumu Belli Oldu
Seydişehir 1955 Alüminyum Spor Savunmayı Sağlama Aldı
Konyaspor Galibiyeti Sonrası İsmail Kartal'dan Transfer ve Sakatlık Açıklaması