Türkiye-Gine İş Forumu

Türkiye'nin Konakri Büyükelçisi Sağman:- "İlişkilerin daha iyi olması için iki tarafın da çok çalışması gerekiyor. Söz konusu forum bu kapsamda çok önemli bir adım"

KONAKRI (AA) - Gine'de düzenlenen Türkiye-Gine İş Forumu'nda, iki ülkeden iş adamları ilişkilerin geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulundu.

Türkiye'nin Konakri Büyükelçisi Nur Sağman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkent Konakri'de gerçekleştirilen forumun, Türk ve Gineli iş adamlarına diyalog ve iş birliği fırsatı sunduğunu söyledi.

İki ülkenin siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerinin iyi olduğunu belirten Sağman, "İlişkilerin daha iyi olması için iki tarafın da çok çalışması gerekiyor. Söz konusu forum bu kapsamda çok önemli bir adım." ifadesini kullandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu da Gine ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkinin temellerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gineli mevkidaşı Alpha Conde tarafından atıldığına dikkati çekti.

Özel Yatırım Tanıtımı İçin Gine Ajansının (APIP) Dış İlişkiler Sorumlusu Aly Badra Keita, gıda, tekstil ve maden sektöründen 30'a yakın Türk şirketinden yetkilinin foruma katıldığını dile getirdi.


AA

Gündem Haberleri

Adalet Bakanlığından Rojin Kabaiş Açıklaması: DNA İncelemesi Yapıldı
DOA ARTIK DAHA KOLAY
Hava Harp Okulu öğrencisi Veli Bilgin eğitim sırasında hayatını kaybetti
Kendisinden olmayan çocuk için mahkemeye borçlu çıktı
Aile Mahkemelerinde Yargı Hızlandı: Temizleme Oranı Yüzde 100’ü Aştı