Türker'in Kılıçdaroğlu iddiası fos çıktı!

DSP Genel Başkanı Masum Türker’in, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekili seçilemeyeceği iddiası fos çıktı

Kuzu yaptığı değerlendirmede, “O Madde 12 Eylül 1982 Anayasası için tedbir olarak konulmuştu. Uygulaması bitmiş bir madde. Bugüne kadar uygulanmadı” dedi.

Kuzu, DSP Genel Başkanı Türker’in, Kılıçdaroğlu’nun, 12 Eylül 2010'daki Anayasa Değişikliği Referandumu'nda oy kullanamadığını, Anayasa'nın Geçici 16'ncı Maddesi'ne göre Kılıçdaroğlu'nun milletvekili adayı olamama ihtimali olduğuna yönelik açıklamalarını değerlendirdi. Kuzu, söz konusu maddenin uygulamasının bittiğini belirterek şöyle dedi:

“Anayasa’nın geçici 16. Maddesinin Uygulanması başlamış ve bitmiş. Anayasa’da durmasının bir önemi yok. Dolayısıyla sadece 12 Eylül 1982 Anayasası’nın olmasını ve seçime katılmayanlar için tedbir adına konmuştu. O dönem oylamalara katılılımı sağlamak için getirilen bir maddeydi. Uygulandı ve bitti önemi yok. Uygulanmayacak. 1980’den sonra 1987’de referandum yasası çıktı. Bu madde uygulandı mı? Uygulanmadı. O dönem katılmayanlara para cezası öngörülmüştü.”

Politika Haberleri

Hakem Sınavları ve Atamalarda Şaibe İddiası
KABİNE SONRASI FON AÇIKLAMASI
Numan Kurtulmuş: "Netanyahu, saldırganlığını tüm dünyaya göstermiştir"
GÜNEYDEN GELEN KONYA'YA GİRMEYECEK
YURT DIŞINDAN 714 SUÇLU İADE EDİLDİ