Türkçe dersi Malezya'da okul müfredatına girdi

Türkçe, Malezya'da ilk defa bir okulda seçmeli ders olarak okutulacak

KUALA LUMPUR (AA) - Malezya'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) desteğiyle ülkede ilk defa Türkçe seçmeli ders olarak müfredata girdi.

AA muhabirine konuşan Kuala Lumpur YEE Müdürü Dr. Ömer Altun, Malezya’da ilk defa Türkçe dersinin bir okulda ders olarak okutulmasına vesile olmaktan mutlu olduklarını belirterek, "Kuala Lumpur Kolej Teknoloji Darulnaim arasında imzalanan Tercihim Türkçe Protokolü kapsamında Türkçe dersleri, bu kolejde müfredata girdi. Ülkede ilk defa Türkçe resmi seçmeli ders olarak öğretilecek." dedi.

Malezya’da birçok üniversite ve kolejle Türkçe derslerinin müfredatlarına girmesi için görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Altun, Türkçeye ilginin her geçen gün daha da artttığı görmenin gurur verici olduğunu kaydetti.


AA

Gündem Haberleri

Kara Ocak Şehitleri Anıldı
BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı