Türk-Yunan dostluğu için kulaç attı

Açık su yüzücüsü Seda Noyan Kansuk, Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmek için başlatılan "Dost Kulaçlar Projesi" kapsamında, Bodrum'dan Yunanistan'ın Kos Adası'na kadar yüzdü

MUĞLA (AA) - Açık su yüzücüsü Seda Noyan Kansuk, Türk-Yunan dostluğu için Bodrum'dan Yunanistan'ın Kos Adası'na kadar 2 saat 21 dakika kulaç attı.

Denize açılmadan önce sahilde gazetecilere açıklama yapan Kansuk, amacının Türk-Yunan dostluğunu geliştirmek olduğunu belirterek, bu çerçevede uygulanan "Dost Kulaçlar Projesi"nin Sakız Adası ile başladığını söyledi.

Projenin üçüncü aşamasının Kos Adası olduğunu kaydeden Kansuk, bu aşamanın önem taşıdığını dile getirdi.

Kansuk, "Dün akşamdan bu yana fırtınanın dinmesini bekledik. Mesafemiz 6 kilometre ama akıntılarla birlikte 8 kilometreye çıkıyor. Yunanistan'a ulaşıp işlemlerin ardından geriye döneceğim." dedi.

Kansuk, gelecek hafta Midilli, ondan sonra da Rodos Adası'na geçeceğini anlattı.

Açıklamasının ardından Akyarlar Fener Burnu sahilinden yüzmeye başlayan Kansuk'a sürat botuyla bir cankurtaran, doktor ve hakem de eşlik etti.

Kansuk'u bir Türk Sahil Güvenlik botu da takip etti. Yoğun dalgalara rağmen 2 saat 21 dakikada hedefine ulaşan Kansuk, burada Türk ve Yunan yetkililerce karşılandı.

AA

Kültür Sanat Haberleri

ALTIN PORTAKAL’DA ONUR ÖDÜLLERİ MENDERES SAMANCILAR VE TİLBE SARAN’A
Dünya Homeros’u konuşurken gözler İzmir’e çevrildi
İstanbul'un En Eski Tarihi Mirası Otlar Arasında Kaldı
Konya'ya ünlü yağacak! Eypio, Emre Fel, Derya Uluğ, Semicenk konserleri başlıyor
Antalya'da Nostalji Tramvayı Seferleri Geçici Olarak Durduruldu