Türk yük gemisi Kos Adası'nda karaya oturdu

Dümeni arızalanan geminin 5 kişilik mürettebatının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi

GÜMÜLCİNE (AA) – Ege Denizi’nde, teknik bir sorun nedeniyle bir Türk yük gemisi Kos Adası (İstanköy) yakınında karaya oturdu.

Tuzla Limanı'ndan Antalya’ya gitmekte olan ALCATRAS isimli Türk bandıralı geminin, dümeninde meydana gelen mekanik arıza nedeniyle sürüklenerek Kos Adası’na 100 metre kala sığı sularda karaya oturduğu öğrenildi.

Burun kısmında hafif hasar meydana gelen geminin 5 kişilik mürettebatının sağlık durumunun iyi olduğu, yardım için Yunan sahil güvenlik botlarının kaza yerine sevk edildiği bildirildi.

Yunan medyasına yansıyan haberlerde, kurtarma çalışmalarının bölgede etkili olan kötü hava koşulları nedeniyle zorlukla sürdürüldüğü, kaza nedeniyle deniz kirliliği yaşanmadığı kaydedildi.

AA

Gündem Haberleri

SOSYAL MEDYANIN YENİ FENOMENİ
Haluk Levent’e Karşılıksız Çek Cezası: 70 Milyon TL
Yerli Savunma Sanayiinde Büyük Atılım
BİRBİRİNİZİ YOK EDEREK KAZANAMAZSINIZ
YEŞİL PASAPORT YALANI