Türk Telekom'un Günışığı Projesi

Türk Telekom, proje ile Gaziantep'te az gören öğrencilere "günışığı" oldu

GAZİANTEP (AA) - Türk Telekom'un Engelsiz Yaşama Derneği (EY-DER) ile hayata geçirdiği Günışığı Projesi kapsamında, Gaziantep Şehitkamil GAP Görme Engelliler İlkokulundaki az gören 30 öğrenciye, beyaz baston kullanmadan yürüyebilmelerini, resim yapabilmelerini sağlayan eğitim verildi.

Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Telekom'un EY-DER ve Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Turan Delimehmetoğlu ile hayata geçirdiği Günışığı Projesi, 30 yeni çocuğa umut ışığı oldu.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük görme engelliler okulu olan Gaziantep Şehitkamil GAP Görme Engelliler İlkokulunda, Günışığı Projesine kabul edilen öğrencilere işlevsel görme eğitimleri verildi, aileler için de özel eğitimler gerçekleştirildi.

Günışığı Projesi, yüzde 1-10 oranında görme yetisine sahip çocuklara erken müdahale eğitimiyle var olan ışık algılarını kullanarak görmeyi, nesneleri algılamayı, normal alfabeyi okumayı öğretiyor. Çocuklar, Günışığı Projesi'yle akranları ile eşit eğitim fırsatına kavuşuyor.

Proje kapsamında erken müdahale eğitimi alan çocuklar, aldıkları bu eğitim sonrasında beyaz bastona ihtiyaç duymadan yürüyebiliyor, paten kayabiliyor, bisiklete biniyor, toplu taşıma araçlarını kimseye ihtiyaç duymadan kullanabiliyor, resim yapabiliyor. Yapılan ortam düzenlemeleriyle sınıf ortamında diğer arkadaşlarıyla aynı sıraları paylaşarak eğitimini onlarla sürdürebiliyorlar.

Toplam 34 ili kapsayan Günışığı eğitimlerinden geçtiğimiz yıl 100 çocuk mezun oldu. 2016 sonuna kadar ise 200 çocuğun daha Günışığı eğitimini tamamlaması hedefleniyor.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü