Türk şirketlerinden ABD'ye bilişim ziyareti

Elektrik, Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliğince düzenlenen program kapsamında, bilişim ve yazılım sektörü temsilcileri ABD'de temaslarda bulunacak

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanlığının desteğiyle Elektrik, Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (EEHİB) tarafından düzenlenen program kapsamında, Türkiye yazılım sektöründe faaliyet gösteren 19 firmanın temsilcisinden oluşan heyet, ABD'li firmalarla ikili görüşmeler yapacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yazılım ihracatı gerçekleştiren 19 firmanın temsilcisinden oluşan heyet, Los Angeles ve Las Vegas'ta bilişim teknolojileri alanında temaslarda bulunacak.

ABD'li 55 bilişim firması ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek heyet, program kapsamında ayrıca sektörel gelişmeler konusunda bilgi paylaşımı yapmak, iş birliği imkanlarını araştırmak ve Türkiye'nin sahip olduğu bilişim alt yapısı konusunda bilgi aktarmak için sektörde önemli çalışmalar yürüten kurum ve kuruluşları da ziyaret edecek.

Ziyaret, 24 Eylül'de sona erecek.

Bilişim, hedef olarak belirlenen ve desteklenen döviz kazandırıcı hizmet sektörleri arasında yer alıyor.

AA

Ekonomi Haberleri

ABD Türk tavuğunun peşinde
Yüzlerce yıllık tatlıyı dondurmayla buluşturdu, şimdi dünyaya satıyor
ÇATIR ÇATIR SOYACAKLAR
VATANDAŞLIK MAAŞI GELİYOR
A101’den perakende medyada yeni hamle: Medya101 tanıtıldı