Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü

TESK Genel Başkanı Palandöken:- "Milletimizin huzur ve asayişi için 173 yıldır hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak canı pahasına görev yapan polislerimiz, sükunet ve istikrar ortamının en önemli teminatıdır"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türk milletinin huzur ve asayişi için 173 yıldır hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak canı pahasına görev yapan polis teşkilatının, sükunet ve istikrar ortamının en önemli teminatı olduğunu bildirdi.

Palandöken, Türk Polis Teşkilatının 173'üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türk polisinin, demokrasinin işlemesi, özgürlüklerin korunması ve adaletin sağlanmasında çok önemli rol oynadığını ifade etti.

Köklü bir geçmişe sahip olan polis teşkilatının, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne daima sahip çıkacağını belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Milletimizin huzur ve asayişi için 173 yıldır hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak canı pahasına görev yapan polislerimiz, sükunet ve istikrar ortamının en önemli teminatıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi, 'Polis, asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı ve bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.' Türk Polis teşkilatının kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, görevi başında şehit olan tüm polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

AA

Ekonomi Haberleri

Bakan Şimşek, Kira ve Eğitim Enflasyonunu İşaret Etti: Yeni Adımlar Geliyor
91 YENİ MİLYARDER DAHA
89 YILLIK DEV HAVLU ATTI
PAYCO’ya kara para aklama operasyonu: 11 gözaltı
Emlak Vergisinde Yeni Dönem: Artışa Üst Sınır Geldi