Türk Kızılayı'ndan Iraklı selzedelere yardım

Türk Kızılayı, Irak'ın Musul kentinde sel felaketinden etkilenen bin aileye giyim ve battaniye yardımı yaptı

ERBİL (AA) - Türk Kızılayı, cuma günü Irak'taki şiddetli yağış sonucu meydana gelen sel felaketinden etkilenenlere yardım elini uzattı.

Türk Kızılayı, Musul'un Kayyara kasabasında yer alan iç göçmenlerin kaldığı çadır kamptaki bin aileye giyim ve battaniye yardımında bulundu.

Türk Kızılayı yetkililerinden Ahmet Faysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın herhangi bir yerinde afet meydana geldiğinde Türk Kızılayı'nın hızlı bir şekilde müdahale ettiğini söyledi.

Faysal, "Musul'da meydana gelen sel felaketinden zarar gören bin aileye giyim ve battaniye yardımını gerçekleştirdik." dedi.

Irak'ta, cuma günü meydana gelen sel felaketinde 21 kişi hayatını kaybetmiş,180 kişi de yaralanmıştı.


Gündem Haberleri

Türkiye ile Azerbaycan arasında akademik işbirliği güçleniyor
Yapay zekâ ile ses klonlama dolandırıcılığı Türkiye’de artıyor
Kapora dolandırıcılığı! Fren ustası aracını ilanda görünce şok oldu
BU TABELAYI GÖRÜNCE SAKIN YOLA GİRMEYİN
Vatandaşlar isyanda: İcikli'ye girenle bağlantı kesiliyor