Türk-İş ortak karara göre hareket edecek

Türk-İş:- "Önümüzdeki dönemde de bu yıl olduğu gibi ILO Tüzüğü doğrultusunda çalışan kesimi temsil etme yetkisi için konfederasyonların ortaklaşa verecekleri karara göre hareket edilecektir"

ANKARA (AA) - Türk-İş'ten 106. Uluslararası Çalışma Konferansı'na ilişkin yapılan açıklamada, "Önümüzdeki dönemde de bu yıl olduğu gibi ILO Tüzüğü doğrultusunda çalışan kesimi temsil etme yetkisi için Konfederasyonların ortaklaşa verecekleri karara göre hareket edilecektir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Konfederasyondan yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 5-16 Haziran'da Cenevre'de düzenleyeceği 106. Uluslararası Çalışma Konferansı'nda Türkiye'deki çalışanları Türk-İş'in temsil edeceği belirtildi.

Bu görevi, Türk-İş'in 1952'den itibaren başarıyla yerine getirdiği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk-İş, 65 yıldır işçi hak ve özgürlüklerini korumak ve geliştirmek için çalışmaktadır. Önümüzdeki dönemde de bu yıl olduğu gibi ILO Tüzüğü doğrultusunda çalışan kesimi temsil etme yetkisi için konfederasyonların ortaklaşa verecekleri karara göre hareket edilecektir."

AA

Gündem Haberleri

Eyüpsultanlılardan İBB’ye gece yarısı ağaç kesimi tepkisi
'Azerbaycan’da Türk bayrağının indirilmeye çalışıldığı' iddialarına yalanlama
Bakan Yardımcılığına Kutluhan Taşkın atandı
DOST VE KARDEŞ AZERBAYCAN HALKINA İNCE MESAJ
Bakan Çiftçi: Zeynep bebeğimiz pışpışlanarak kurtarıldı