Türk dünyasının usta ozanları bağımsızlığın 30'uncu yılında Ankara’da atıştı

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan'ın bağımsızlıklarının 30'uncu yılına özel Uluslararası Ozanlar Atışması düzenledi. Usta ozanlar, dünyanın dört bir yanından Ankara'ya gelerek atıştı

Türk dünyasının dört bir yanından Ankara'ya gelen usta ozanlar kıyasıya atıştı. Ortaya birbirinden eğlenceli görüntüler çıktı.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan'ın bağımsızlıklarının 30'uncu yılına özel Uluslararası Ozanlar Atışması düzenledi. Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Türk dünyasının dört bir yanından gelen usta ozanlar kıyasıya atıştı.

Atışmalar kimi zaman ateşlendi, kimi zaman duruldu. Bazı ozanlar ağızlarına iğne aldı, ellerinde sazla zor anlar yaşayarak atıştı. Ortaya birbirinden eğlenceli görüntüler çıktı.

Programın açılışında konuşan Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, ozan atışmasının Türk dünyasının önemli manevi bir değeri ve mirası olduğunu vurguladı.

Ağzına iğne alarak atışan ozanlardan Mustafa Aydın, atışma kültürünün çok uzun yıllara dayandığını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Başkentte Kültür ve Sanatın Dört Farklı Yüzü
Vakıf Katılım’dan Konya Sonrası Bursa’da Dev Eser Envanteri
Kapadokya'daki Bin Yıllık Resimler İçin Dünya Devleri Birleşti
İstanbul Arkeoloji Müzelerinde Tarihi Restorasyon Dönemi
Tarihi Miras İhmal ve Bakımsızlık Nedeniyle Tahrip Oluyor