"Türk Düğümü ve Osmanlı Kalyonları" sergisi

Çini sanatçısı Almula İdil Kılıç'ın yaklaşık 100 eserinin yer aldığı sergi, 4 Temmuz'da İstanbul Deniz Müzesi'nde açılacak

İSTANBUL (AA) - Çini sanatçısı Almula İdil Kılıç'ın "Türk Düğümü ve Osmanlı Kalyonları" sergisi, 4 Temmuz'da sanatseverlerle buluşacak.

İstanbul Deniz Müzesi'nde ziyarete açılacak sergide, sanatçının yaklaşık 100 eseri yer alacak.

Klasik çini çalışmalarının yanı sıra Türk dünyasının geleneksel giysi desenlerini de çiniye aktaran Kılıç'ın eserlerinin yer aldığı sergi, 9 Temmuz'a kadar görülebilecek.

Almula İdil Kılıç, Ankara ve Kütahya'da çini ustalarından ders alarak başladığı çini sanatında, "Altay'dan Tuna'ya, Baykal’dan Ural'a" isimli ilk kişisel sergisini, 2012'de açtı. Kılıç, 2012'de Kültür ve Turizm Bakanlığınca Tataristan'ın Alabuga şehrinde gerçekleştirilen "Uluslararası Spasskaya El Sanatları Fuarı"na Türkiye'yi temsilen katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığının açtığı sınavı kazanan sanatçı, 2016'da Kültür Bakanlığı Geleneksel El Sanatları Çini Sanatçısı unvanını aldı.

AA

Kültür Sanat Haberleri

KONYA'NIN TARLALARINDAN SONRA BAHÇELERİ DE SARIYA BOYANDI
Laboratuvar için ürettiği camları şimdi sanat için şekillendiriyor
120 Yıllık Nadide Heybe Koleksiyonu Sanatseverlerle Buluşuyor
Kommagene'nin kalbinde hummalı çalışma! Bakan Ersoy Adıyaman'da duyurdu
Çubuk Turşu Festivali renkli görüntülere sahne oldu