Türk Büyükelçi'den Malezya'ya FETÖ uyarısı

Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Türkoğlu: - "FETÖ, siyasi bir hareket değildir ve Türkiye siyasetinde yeri yoktur"

CAKARTA (AA) – Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Başak Türkoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yurt dışı bağlantılarının ağırlıklı olarak eğitim kurumları üzerinden yapıldığını belirterek "Eğitim Bakanlığı’nın, bu okullarla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.” dedi.

Türkoğlu, 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişimi hakkında Malezya hükümeti ve kamuoyunu bilgilendirmek için basın toplantısı düzenledi.

Büyükelçi Türkoğlu, "FETÖ, siyasi bir hareket değildir ve Türkiye siyasetinde yeri yoktur. Bu nedenle Türk devletinin ordunun da aralarında bulunduğu çeşitli kurumlarına nüfuz ederek darbe girişiminde bulunmuştur." diye konuştu.

FETÖ'nün yurt dışı bağlantılarının ağırlıklı olarak eğitim kurumları üzerinden yapıldığına işaret eden Türkoğlu, örgütün bu kurumlarda eğitim alan öğrencilere ideolojik olarak nüfuz ettiklerini dile getirerek, "Eğitim Bakanlığı’nın bu okullarla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır." ifadelerini kullandı.

AA

Gündem Haberleri

Ambulansa yol vermeyen o sürücü yakalandı
Bu baharatın kilosu 900 bin TL: 150 bin çiçekten 1 kilo çıkıyor
ŞEHİRLER NASIL DEĞİŞECEK?
Ailenin dramına dayanamayan komşuları CİMER’e başvurdu: Sonuç duygulandırdı
HAL SORUŞTURMASINDA KARAR ÇIKTI