Tunceli'deki terör saldırısı

Hozat ilçesinde geçen yıl teröristlerce yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu ağaç kesim işiyle uğraşan kişilerden birinin öldüğü saldırıda, kaybolan 2 kişinin de hayatını kaybettiği belirlendi

TUNCELİ (AA) - Tunceli'nin Hozat ilçesinde, geçen yıl terör örgütü mensuplarınca yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu bir kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda, kaybolan 2 vatandaşın da öldüğü bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Hozat kırsalında 9 Eylül 2016'da terör örgütü mensuplarınca yola döşenen yüksek miktarda el yapımı patlayıcı düzeneğinin sivil bir aracın geçişi sırasında infilak ettirildiği anımsatıldı.

Patlama sonrası parçalanan araçta, orman kesim işiyle uğraşan 3 özel müteşebbisin yer aldığı kaydedilen açıklamada, ilk incelemelerde bu kişilerden birinin olay yerinde öldüğünün tespit edildiği belirtildi.

Saldırının ardından kaybolan 2 kişinin bulunması için çalışmalar yapıldığı ifade edilen açıklamada, araçtaki DNA örneklerinin araştırılması sonucu kayıp özel müteşebbislerin de aynı saldırıda öldüğünün anlaşıldığı bildirildi.

AA

Gündem Haberleri

Trafik lambalarında İsrail protestosu
Asansörde kırmızı etiket görürseniz sakın binmeyin
Bayram tatilinin 3. gününde 824 kaza
İtfaiye Aracının Fermuar Yöntemiyle Önünün Açıldığı Anlar
Sedef Güler'i halıya sarıp denize atan şüpheli tutuklandı