Tunceli'deki terör operasyonu

Pertek ilçesinde gözaltına alınan 18 zanlıdan, aralarında HDP İlçe Başkanı Makal'ın da bulunduğu 3'ü tutuklandı

TUNCELİ (AA) - Tunceli'nin Pertek ilçesinde düzenlenen terör operasyonunda gözaltına alınan 18 zanlıdan, aralarında HDP İlçe Başkanı Yusuf Makal'ın da bulunduğu 3'ü tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "terör örgütü üyeliği, örgüte yardım ve yataklık etmek" suçlamasıyla 3 gün önce gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan HDP İlçe Başkanı Makal ile Leyla E. ve Suat S, "terör örgütü üyesi olmak" ve "anayasal düzeni bozmak" suçlarından cezaevine gönderildi.

Diğer zanlılar ise serbest bırakıldı.

Pertek ilçesinde 23 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda aralarında HDP İlçe Başkanı Makal'ın da bulunduğu 18 zanlı gözaltına alınmış, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada ruhsatsız tabanca, 68 mermi, 2 şarjör, av tüfeği, kuru sıkı tabanca ve çok sayıda doküman ele geçirilmişti.

AA

Gündem Haberleri

Mehmet Akif Ersoy Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliği görevinden uzaklaştırıldı
DEVLETTEN İŞVERENE BÜYÜK DESTEK
Marmara’da kirlilik yeniden görüntülendi: İSKİ deşarjı tepki çekti
Türkiye ile Azerbaycan arasında akademik işbirliği güçleniyor
Yapay zekâ ile ses klonlama dolandırıcılığı Türkiye’de artıyor