Tunceli Valiliğinden nevruz uyarısı

Tunceli Valiliği: - "Valiliğimizce daha önceden belirtildiği gibi nevruz etkinliklerinin olağan tarih (21 Mart günü) dışında ve izin alınmadan yapılacak toplantı, gösteri ve etkinlikler kanunsuz ve izinsiz olacağından, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanu

TUNCELİ (AA) - Tunceli Valiliği, nevruz etkinliklerinin 21 Mart günü dışında ve izin alınmadan yapılması halinde, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerince işlem yapılacağı uyarısı yaptı.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, Tunceli Nevruz Tertip Komitesi'nin 18 Mart 2016 Cuma günü saat 10.00-16.00 saatleri arasında eski Devlet Hastanesinde toplanarak Kışla Meydanı'nda "Nevruz Bayramı" kutlama talebinin, nevruzun birlik ve beraberlik halinde kutlandığı gün olan 21 Mart'tan farklı bir tarihte olması, ayrıca ülkenin son günlerde içerisinde bulunduğu ortam da dikkate alınarak ilgili kanunlar uyarınca, kamu düzeni, genel asayiş ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla Valilikçe uygun görülmediği belirtildi.

Valilik tarafından, güvenlik tedbirlerinin daha etkin uygulanabilmesi amacıyla 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yapılacak olan nevruz etkinliklerinin sadece 21 Mart 2016 Pazartesi günü gerçekleştirilebilmesinin uygun olacağının değerlendirildiğinin ifade edildiği açıklamada, şu uyarılarda bulunuldu:

"Sağduyulu Tuncelili vatandaşlarımızın yasal olmayan eylem ve tutumlara destek vermeyecekleri ve itibar etmeyecekleri beklenmektedir. Tunceli Nevruz Tertip Komitesi'nce, nevruz şenlikleri için nevruz günü olan 21 Mart tarihinde kutlanmasına yönelik talep olması halinde, bu talep valiliğimizce ayrıca değerlendirilecek ve gerekli kolaylık sağlanacaktır. Aksi taktirde Valiliğimizce daha önceden belirtildiği gibi nevruz etkinliklerinin olağan tarih (21 Mart günü) dışında ve izin alınmadan yapılacak toplantı, gösteri ve etkinlikler kanunsuz ve izinsiz olacağından, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerince gerekli işlem yapılacaktır."

AA

Gündem Haberleri

Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü