TTK'daki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri

GMİS Genel Başkanı Demirci:- "Ne işverenler ne de işçiler mağdur olmadan masa başında anlaşmak istiyoruz. İnşallah anlaşacağımızı tahmin ediyorum"

ZONGULDAK (AA) - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nu (TTK) temsilen Kamu-İş ile yaptıkları Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerine ilişkin, "Ne işverenler ne de işçiler mağdur olmadan masa başında anlaşmak istiyoruz. İnşallah anlaşacağımızı tahmin ediyorum." dedi.

Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TİS görüşmelerinin devam edeceğini fakat anlaşma sağlanamaması durumunda greve çıkacaklarını söyledi.

- "Anlaşamazsak 29 Ağustos'ta greve çıkacağız"

Önceliklerinin anlaşmaktan yana olduğunu vurgulayan Demirci, şunları kaydetti:

"Bizim yasal sürecimizde mutlaka grev kararı almamız gerekiyor. Bu süreç de 1 Eylül'de bitiyor. 1 Eylül de Kurban Bayramı'na denk geldiği için dün yönetim kurulu olarak karar aldık. Anlaşamazsak 29 Ağustos'ta greve çıkacağız. Önceliğimiz anlaşmaktan yana. Ne işverenler ne de işçiler mağdur olmadan masa başında anlaşmak istiyoruz. İnşallah anlaşacağımızı tahmin ediyorum."

AA

Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu