Trump’un Endonezyalı iş ortağına yurt dışına çıkış yasağı

Trump'un iş ortağı Tanoesoedibjo'ya, savcıyı tehdit ettiği gerekçesiyle 12 Temmuz'a kadar yurt dışına çıkış yasağı getirildi

CAKARTA (AA) - ABD Başkanı Donald Trump’un Endonezyalı iş ortağı Hary Tanoesoedibjo, bir savcıyı tehdit ettiği gerekçesiyle 12 Temmuz'a kadar yurt dışına çıkamayacak.

Kompas TV'de yayımlanan habere göre, polis, 2009'da şirketleri hakkında mali inceleme başlatılmasıyla ilgili olarak bir savcıya tehdit içerikli mesaj gönderdiği ileri sürülen Tanoesoedibjo’yu sorguladı.

Milyarder iş adamının 12 Temmuz'a kadar yurt dışına çıkması yasaklandı. Yurt dışı yasağının süresinin uzatılabileceği kaydedildi.

Tanoesoedibjo, Trump’un ABD başkanı seçilmesinden sonra 2019’da Endonezya'da devlet başkanlığı seçiminde adaylığını koyacağını açıklayarak ön plana çıkmıştı.



AA

Gündem Haberleri

RAHMİ KOÇ'A SUÇ DUYURUSU
İSMAİLAĞA’DAN SOSYAL MEDYA AÇIKLAMASI
BAKANLIK 15 BİN PERSONEL ALIYOR
Dilan Polat'a sosyal medya yasağı
Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin