Trump, Umman Sultanı ile "Ortadoğu'yu" görüştü

Umman Sultanı Bin Said ile ABD Başkanı Trump "Ortadoğu'daki son gelişmeleri" ele aldı

DOHA (AA) - Umman Sultanı Kabus bin Said ile ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde "Ortadoğu'da yaşanan son gelişmelerin ele alındığı" bildirildi.

Umman resmi haber ajansı ONA'da yer alan habere göre, ABD Başkanı Trump, Sultan Kabus'u telefonla aradı.

Görüşmede, "iki ülke arasındaki mevcut işbirliğinin yanı sıra Ortadoğu'daki son gelişmeler ile bölgedeki bazı meselelerin siyasi yöntemler ve diyaloğa teşvik yoluyla çözümü için sarf edilen çabalar" konuşuldu.

Her iki liderin de ülkelerinin terörle mücadele için gayret göstermeyi sürdüreceği konusunda görüş birliği sergilediği aktarıldı.

Bunun, ABD Başkanı Trump'ın göreve geldiği 20 Ocak'tan bu yana iki lider arasında gerçekleşen ilk telefon görüşmesi olduğu belirtiliyor.

AA

Gündem Haberleri

Helikopter kazasında hayatını kaybeden pilot son yolcuğuna uğurlandı
Fırtınada çatı sokağa uçtu: Çocuklar son anda kurtuldu
Belediyenin rüşvet ve ihale soruşturması AHBAP’a uzandı
YÖK ve 8 Üniversiteye Yeni Atama: Kararlar Resmi Gazete’de
DEPOZİTO İADE TUTARLARI DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?