Trendyol, 2025 yılının ilk 6 ayına ait e-ticaret ve e-ihracat verilerini kapsayan Türkiye Alışveriş Haritası’nı paylaştı. Ocak-Haziran döneminde 170 bin satıcı, yaklaşık 400 milyon ürünü Trendyol aracılığıyla tüketicilere sundu. En çok alışveriş yapılan iller İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli, Adana ve Mersin olarak sıralanırken, en fazla satış yapan iller ise İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Gaziantep ve Adana oldu.
Her bölgenin favori ürünü farklı oldu
2025’in ilk yarısında Türkiye genelinde en çok tercih edilen ürün kategorileri t-shirt, pantolon ve sneaker olurken, bölgesel tercihler farklı eğilimleri ortaya koydu.
Ege ve Marmara’da en çok elbise,
İç ve Doğu Anadolu’da telefon kılıfı,
Karadeniz’de çorap,
Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da parfüm ilk sıralarda yer aldı.
Ayrıca leke çıkarıcılar, kahve ve şuruplar, karadut özü gibi sağlıklı yaşam odaklı ürünler öne çıkan ürünler arasında dikkat çekti.
Alışverişin en yoğun olduğu saat: 21.00 - 00.00
Trendyol’da alışverişin zirve yaptığı zaman dilimi akşam 9 ile gece 12 arası oldu. Bu saatler, toplam alışverişlerin yüzde 23’ünü oluşturdu.
En çok alışveriş yapan kullanıcı grubu 25-30 yaş arası kadınlar olurken, bu yaş grubunun yüzde 80’ini kadınlar, yüzde 20’sini erkekler oluşturdu.
Bardak poşet çay ve selülit kremi satış patlaması yaşadı
Verilere göre, geçen yıla kıyasla bardak poşet çay, tatlı sosları ve selülit kremi gibi ürün gruplarında ciddi artış yaşandı. Bu ürünlerin satışları yaklaşık 5 kat artarak dikkat çekti. Bu durum, kullanıcıların pratik ürünlere ve kişisel bakıma yöneldiğini gösteriyor.
E-ihracatta 17,2 milyon ürün dünya pazarına sunuldu
Trendyol’un teknoloji ve lojistik altyapısı sayesinde, 2025’in ilk 6 ayında yaklaşık 17,2 milyon ürün yurtdışına ulaştırıldı.
E-ihracatta en çok satış yapan iller İstanbul, İzmir, Kocaeli, Ankara ve Bursa olurken, yurtdışında en fazla alışveriş yapılan şehirler ise Bakü, Riyad, Bükreş ve Dubai oldu.
Yurtdışı kullanıcılarının tercihi ise t-shirt, alt-üst takımlar, pijama takımı, sneaker, pantolon ve gömlek gibi giyim ürünlerinden yana oldu. Ürün bazında İspanyol paça pantolon, çorap setleri, pamuklu pijama takımları ve güneş-yüz kremleri öne çıktı.