Trakya'da kış

Kırklareli kent merkezinde yoğun kar yağışı etkili oluyor

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'de sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi.

Kısa sürede kent merkezindeki kar kalınlığı 4 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 10 santimetreye ulaştı.

Kentte trafik akışında olumsuzluk yaşanmaması için trafik ekipleri önlem aldı. Uluslararası karayolu statüsündeki Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı yolunun kapanmaması için ekipler çalışma başlattı.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre, kar yağışı akşam saatlerine kadar sürecek.

- Edirne ve Tekirdağ'da soğuk hava etkili

Edirne'de hava sıcaklığı 1 derece olarak ölçüldü. Sıcaklığın gece sıfırın altında seyretmesi nedeniyle yollarda aşırı buzlanma oluştu.

Buzlanma nedeniyle yayalar yürümekte, araçlar da trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Kent merkezinde kısa sürede 10 civarında maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Kapıkule, Hamzabeyli ve Pazarkule sınır kapılarının trafik akışında olumsuzluk yaşanmaması amacıyla belediye ekipleri tuzlama çalışmasını sürdürüyor.

Hava sıcaklığının 2 derece ölçüldüğü Tekirdağ'da ise az bulutlu bir hava hüküm sürüyor. Ara ara sağanak görülen kentte sağanak geçişlerinin gün boyu süreceği tahmin ediliyor.

AA

Gündem Haberleri

PKK-YPG İSRAİL'DEN FENA AYAR YEDİ
Kara Ocak Şehitleri Anıldı
BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor