Trakya'da kar yağışı etkisini kaybetti

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'un yüksek kesimlerinde iki gündür etkili olan kar yağışı yerini güneşli havaya bıraktı

KIRKLARELİ (AA) - Trakya'nın yüksek kesimlerinde iki gündür etkili olan kar yağışı yerini güneşli havaya bıraktı.

Etkili olan yağış nedeniyle kar kalınlığı Kofçaz ilçesinde 10, Demirköy ilçesinin Mahyatepe mevkisinde 15, Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda ise 9 santimetre olarak ölçüldü.

Hava sıcaklığının sıfırın altında ölçüldüğü Trakya'da ise kar yağışının etkisini kaybetmesi ile 3 dereceye yükseldi.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da kar yağışının etkili olduğu bölgelerde bazı sürücüler, yollardaki kar birikintileri nedeniyle zor anlar yaşarken, Karayolları ekipleri bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının 3 derece ölçüldüğü bölgede, hafta sonuna kadar kar yağışının beklenmediği belirtildi.


AA

Gündem Haberleri

Konya’da Kamu Personeline Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi
Hac kurasında ismi çıkan hacı adayları sevinçten gözyaşlarını tutamadı
Dar Sokaktaki Kirişe Araçlar Çarpmasın Diye Reflektörlü Çözüm
Adalet Bakanlığından Rojin Kabaiş Açıklaması: DNA İncelemesi Yapıldı
DOA ARTIK DAHA KOLAY