Geniş arazi imkanları nedeniyle geçiminin büyük bölümünü tarım ve hayvancılıktan sağlayan Beyşehir Sadıkhacı Beldesi, ilginç özelliği ile ön plana çıkıyor. Beldede her hanede en az bir traktör bulunuyor. Bazı evlerin önünde birkaç traktörü birden görebilmek de mümkün.
Sadıkhacı Belediye Başkanı Şakir Özel, beldesini bölgede ''traktör zengini'' olarak nitelendirirken, ''Beyşehir'de en fazla traktör kullanan beldeyiz. Kasabamızda yaklaşık 600 hanenin 453'ünde oturuluyor. Oturulan her hanenin yüzde 99'unda traktör görebilirsiniz. Bu traktörlerin çoğunluğunu da yeni modeller oluşturuyor. Bu Türkiye ortalaması göz önüne alındığında çok yüksek bir rakam. Ayrıca tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu yöremizde birçok çiftçimizde biçerdöver de bulunuyor'' dedi.
Belde merkezinde yaşayan halkın genelde traktörü tarımsal faaliyetler için kullandığını
Traktör zengini bir yerleşim olmasına rağmen son dönemde mazot fiyatlarının aşırı yükselmesinin çiftçiyi endişelendirdiğini de belirten Özel, ''Çiftçimiz günümüzde deposuna mazot koymakta zorlanıyor. Ekonomik şartlar giderek ağırlaşıyor ve akaryakıt fiyatları sürekli yükseliyor. İnşallah bu olumsuz gelişmeler çiftçimize traktörlerini elden çıkartmak durumunda bırakmaz. Teknoloji çağında eskiye dönüş yapmayı aklımızın ucundan bile geçirmek istemiyoruz. Ama mazot fiyatlarının sürekli yükselmesi üreticimizde bir tedirginlik yaratıyor'' diye konuştu.
aa