Trabzonspor, düşüşe geçti

Ligin ikinci bölümünde 10 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlikle 26 puan elde eden ve sadece 4 puan yitiren bordo-mavililer, son 5 haftada ise 5 puan toplayabildi- 10 maçta kalesinde 3 gol gören Karadeniz ekibi, son 5 maçta ise 8 gol yedi

TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ - Spor Toto Süper Lig'de Adanaspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Trabzonspor, ligin son 5 haftasında aldığı sonuçlarla düşüşe geçerken Avrupa kupalarına katılma şansını da zora soktu.

Ligin ikinci bölümünde 31 puanla en fazla puan toplayan takımlar arasında ön sırada yer alan bordo-mavili takım, söz konusu dönemdeki ilk 10 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlikle yenilgi yüzü görmeyerek 26 puan elde etti. Karadeniz ekibi, son 5 haftada ise 1 galibiyet, 2 mağlubiyet, 2 beraberlikle 5 puan toplayarak Avrupa yolunda önemli puan kayıpları yaşadı.

İlk 10 haftada sadece 4 puan kaybı yaşayan Karadeniz ekibi, son 5 haftada ise 10 puan yitirerek taraftarlarını da hayal kırıklığına uğrattı.

Ligin ilk yarısında sıkıntılı bir dönem geçiren bordo-mavililer, ikinci yarının ilk 10 haftasında Bursaspor'u 2-1, Kasımpaşa, Osmanlıspor, Kardemir Karabükspor ve Çaykur Rizespor'u 1-0, Gaziantepspor'u 4-0, Akhisar Belediyespor'u 3-1, Galatasaray'ı 2-0 mağlup ederken Aytemiz Alanyaspor ile 0-0, Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Karadeniz ekibi, son 5 haftada ise Beşiktaş'a 4-3 mağlup olduktan sonra Antalyaspor'u 3-0 mağlup etti. Daha sonra Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalan bordo-mavili takım, Kayserispor'a da 3-2 yenildi, dün de ligin son sırasında yer alan Adanaspor deplasmanından 1-1'lik beraberlikle döndü.


- Sıralamada 5'incilikte kaldı


Ligin ilk yarısında 18 puanla 13. sırada yer alan Trabzonspor, ikinci bölümde ilk 10 maçta aldığı sonuçlarla 5'inciliğe kadar yükseldi.

Bordo-mavili takım, son haftalarda kaybettiği puanlarla Galatasaray'ı geçme şansı yakalayamazken ilk 4 içinde kendine yer bulamadı.

Bordo-mavililer, averajla Antalyaspor'un önünde haftayı 5. sırada tamamladı.


- Buruk rekor


Trabzonspor, Adanaspor deplasmanından aldığı 1-1'lik beraberlikle önemli 2 puan yitirmesine karşın dış sahadaki yenilmezlik serisini 8 maça çıkararak 2010-2011 sezonundaki yenilmeme serisini yakaladı.

En son deplasman yenilgisini 148 gün önce ligin 15. haftasındaki Medipol Başakşehir maçında 1-0'lık sonuçla alan bordo-mavililer, son 8 dış saha maçında 6 galibiyet, 2 beraberlikle 20 puan toplamayı başardı.

Bursaspor'u 2-1, Kasımpaşa, Osmanlıspor ve Çaykur Rizespor'u 1-0, Akhisar Belediyespor'u 3-1, Antalyaspor'u 3-0 mağlup eden Karadeniz ekibi, Atiker Konyaspor ve Adanaspor karşısında 1-1 berabere kaldı.


- Kalesi düştü


Trabzonspor, son 5 haftada kalesinde de başarılı grafiğini sürdüremedi.

Ligin ikinci yarısının ilk 10 haftasında sadece 3 gol gören bordo-mavililer, son 5 haftada 8 gol yedi.


- Avrupa kupalarına 2 sezonluk ara


Trabzonspor, hedefini gerçekleştirememesi halinde son 2 sezonda Avrupa arenasının dışında kalacak.

Geçen sezonu 40 puan ile 12. sırada tamamlayan Trabzonspor, 7 sezon sonra Avrupa kupalarında mücadele etme haklı elde edememişti.

En son 2008-2009 sezonunda Avrupa kupalarına katılamayan ve ardından 7 sezondur aralıksız olarak Avrupa'da boy gösteren bordo-mavililer, geçen sezon Avrupa'da yer alamamıştı.


AA

Spor Haberleri

Konyaspor'un ne yaptığını anlayan var mı?
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu oldu
Akşehir Olimpik ve Paralimpik Spor Kulübü finalde
Eczacıbaşı Dynavit, ’Yılın Kadın Spor Takımı’ seçildi
Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Konyaspor Sivas'ta puan arayacak