Trabzon'da Kültür Sanat

TDT, "Elli Metre Yüksekten İçi Su Dolu Konserve Kutusuna Balıklama Atlamak" adlı oyunu sahneleyecek

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), "Elli Metre Yüksekten İçi Su Dolu Konserve Kutusuna Balıklama Atlamak" adlı sezonun ikinci oyununu sahnelemeye devam ediyor.

Coşkun Irmak'ın yazdığı, Birkan Görgün'ün yönettiği oyunun dekoru Aytuğ Dereli, kostümleri Gülümser Erigül, ışık tasarımı Nihat Bahar, dans düzeni Meltem Yorulmaz, müziği ise Emin Serdar Kurutçu'ya ait.

Ceyhun Gen ve Didem Özkavukçu'nun rol aldığı oyunda, gittiği her kentte 50 metre yüksekten içi su dolu konserve kutusuna balıklama atlayacağını iddia eden ve bu gösterisiyle dünya çapında üne kavuşan Pierre'in, her seferinde bir mazeretle gösterisini iptal etmesi, bir gün kendisiyle görüşmek isteyen hayranı Isabelle ile yaşanmışlıkları paylaşırken geçmişleriyle yüzleşmeleri anlatılıyor.

Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 1 Şubat Cumartesi ise 15.00 ve 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

"7 Renk" adlı resim sergisi Trabzon Güzel Sanatlar Galerisinde yer alıyor.

İrfan Bilgin, Mümin Candaş, Necati Ferahoğlu, Nurgül Ferahoğlu, Sebahattin Kılıç, Sezgin Erkol ve Şükran Üst'ün çalışmalarının yer aldığı sergi, bir hafta süresince sanatseverler tarafından gezilebilecek.

Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
Yayınlayan: Murat Kaban

Kültür Sanat Haberleri

Türkiye’de Sadece 7 Tane Kaldı: İşte Küllerinden Doğan Mavi Değirmen
Ayder Öncesi Nefes Kesen Prova: Kazanamayan Kurbana Gidiyor!
Gönül Dağı’nda Gurur Günü: Gedellili Mucitler ASELSAN ve TUSAŞ Yolunda!
Konya’da Tarihi Buluşma: Mevlana’nın Şehre Gelişinin 798. Yılı Kutlanıyor
Arap müziğinin "Süperstar"ı Ragheb Alama ilk kez Türkiye’de