Trabzon Havalimanı'nda uçağın pistten çıkması

Uçağın bulunduğu yerden alınması için çalışmalar başladı

TRABZON (AA) - Trabzon'da pistten çıkan uçağın kaldırılması için uzman ekiplerce çalışma başlatıldı.

Havalimanına indikten sonra pistten çıkan Ankara-Trabzon seferini yapan Pegasus'a ait yolcu uçağının kaldırılması amacıyla sabah saatlerinde kente gelen Devlet Hava Meydanları İşletmesine bağlı Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Birimi ekipleri, pistte bir süre incelemede bulundu.

Tırdan çıkarılan çeşitli kurtarma araçlarıyla uçağın bulunduğu yere gelen ekipler, ilk olarak üç farklı noktaya demir kazıklar çaktı. Bu noktalara çelik halatları çekecek cihazları sabitleyen ekipler, halatların bir kısmını da uçağın bulunduğu bölgeye sarkıttı.

Aşamalı olarak gerçekleştirilecek kurtarma çalışmalarında uçağın çelik halatlara bağlanmasının ardından bulunduğu yerden alınması bekleniyor.

Bu arada, havalimanında uçak seferleri de normal olarak devam ediyor.

AA

Gündem Haberleri

İran’da mahsur kalan Pegasus uçağı 52 gün sonra Sabiha Gökçen’de alkışlarla karşılandı
Ankara İtfaiyesi Karıştı: Usulsüz Rapor İddiası ve Domatesli Protesto
İbrahim Tatlıses Taburcu Oldu: Miras Kararı Herkesi Şok Etti!
Maaş alamayan belediye işçilerinden Başkan İşçimenler’e tepki
OKUL DEĞİL DİJİTAL KALE