Torosların eteğindeki 4 asırlık yörük köyünde gastronomi şenliği

Mersin'in Erdemli ilçesindeki 4 asırlık Karayakup köyünde, Torosların eteğinde imece usulü hazırlanan yöresel yemeklerle 2. Gastronomi Şenliği düzenlendi. Şenliğe ilgi yoğundu.

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı, Torosların eteğinde kurulu 4 asırlık Karayakup köyü, bu yıl ikincisini düzenlediği Gastronomi Şenliği ile adeta bir lezzet şölenine sahne oldu. İl ve ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki köyde, geleneksel tatlar imece usulüyle hazırlandı.

Muhtar Mustafa Yıldız’ın koordinasyonunda, köyün kadınları 3 gün süren örnek bir çalışmayla çeşit çeşit yöresel yemek ve çorbaları özenle hazırladı. Kurulan kazanlarda yemekler pişirildi, ocaklarda yöresel sıkma ekmekler yapıldı. Şehir merkezinden ve üniversiteden gelen çok sayıda genç, özlenen bu geleneksel lezzetleri tatmak için şenliğe akın etti.

Milletvekillerinden ilçe protokolüne kadar yüzlerce kişinin katıldığı şenlikte sunulan yemekler, tadanlar tarafından tam not aldı. Katılımcılar, lezzetlerin çok güzel olduğunu dile getirdi.

"Yemekleri İmece Usulüyle 3 Günde Hazırladık"

Karayakup Köyü Muhtarı Mustafa Yıldız, düzenledikleri festivalin en büyük özelliğinin tamamen kendi ürettikleri doğal ürünlerle hazırlanan yöresel yemekler olduğunu vurguladı. Yıldız, "Yemekleri 3 gündür imece usulüyle yapıyoruz. Topalak yemeğimizden, hamur çorbamıza, kuru fasulyeden nohuta kadar birçok geleneksel yemeği misafirlerimize ikram ettik. Geçen yıl ilkini yapmıştık, bu sene ikincisini gerçekleştirdik ve bu yıl daha kalabalık, daha güzel oldu" dedi.

İmece usulüyle ekmek yapan köy kadınları ise, misafirleri en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını ve yöresel tatları ikram etmekten mutluluk duyduklarını belirtti. Karayakup köyü, bu etkinlikle geleneklerini yaşatma ve lezzetlerini tanıtma misyonunu başarıyla sürdürdü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

PAPA BİR GELDİ PİR GELDİ
TÜRKİYE ARTIK KÜRESEL SAHNE
Kurtlar Vadisi müzikleri çalıntı mı yoksa esinlenme mi?
İspanya, Hollanda ve İrlanda Eurovision 2026’dan Çekildi
Çatalhöyük'ün 8600 Yıllık "Ekmeği" Nilüfer'de Anlatıldı