TORKU’nun İşlettiği Soma B Termik Santrali Kapandı, CHP Kamulaştırma Talep Etti

TORKU’nun 2015’te devraldığı Soma B Termik Santrali yaklaşık 3 aydır kapalı. CHP Manisa Milletvekili Bakırlıoğlu, ekonomik ve sosyal kriz yaşanan bölgede santralin kamulaştırılarak faaliyete geçirilmesini istedi.

TORKU tarafından 2015 yılında devralınan ve Manisa’nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren SomaB Termik Santrali, yaklaşık 3 aydır üretim yapamıyor. Santralde gerekli bakım ve yatırımların yapılmadığı, bunun sonucu olarak üretimin durduğu belirtildi. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Soma’da yaşanan kriz üzerine santralin kamulaştırılması çağrısı yaptı.

TORKU’nun uzun yıllardır enerji ve tarım alanlarında hizmet verdiğine dikkat çeken Bakırlıoğlu, santralin özelleştirilme sürecinde karşı çıktıklarını ve aradan geçen 10 yılda yatırım yapılmadığını söyledi. "TORKU, 685 milyon dolarlık bu santralde filtre sistemi ve zorunlu bakımları gerçekleştirmedi. Bunun bedelini Soma halkı ödedi" diye konuştu.

Santralin kapalı olmasıyla birlikte madenlerde üretim durdu, işçiler ücret alamıyor, esnaf ve kamyoncular zor durumda kaldı. Soma’da 48 bin kişinin ısınma ihtiyacını karşılayan tesisin faaliyetsizliği özellikle yaklaşan kış öncesi endişeye yol açtı.

Bakırlıoğlu, "Santral çalışmadığı için stoklarda milyonlarca ton kömür birikti. Kömürün değeri şu anda santralden bile yüksek. TORKU’nun yatırım yapmaması bölgedeki ekonomik ve sosyal hayatı olumsuz etkiledi. Kamulaştırma yapılarak EÜAŞ tarafından işletmeye alınması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

TORKU’nun bölgedeki yatırımlarının devam etmesi beklenirken, santralin kapalı kalması nedeniyle yaşanan iş kayıpları ve ekonomik sıkıntılar kamuoyunun gündeminde yer almaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

ABD Türk tavuğunun peşinde
Yüzlerce yıllık tatlıyı dondurmayla buluşturdu, şimdi dünyaya satıyor
ÇATIR ÇATIR SOYACAKLAR
VATANDAŞLIK MAAŞI GELİYOR
A101’den perakende medyada yeni hamle: Medya101 tanıtıldı