Bu yıl 7-17 Aralık tarihlerinde yapılacak Mevlana'yı Anma Törenleri'nin daha etkin bir şekilde tanıtımı için bastırılan 6 bin afiş, dünyanın çeşitli ülkelerine gönderildi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, yaptığı açıklamada, ünlü düşünür ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi'nin, Türkiye'nin tanıtımında en önemli unsurlardan biri olduğunu belirtti. Mevlana ile ilgili en kapsamlı törenlerin Konya'da, Aralık ayında düzenlendiğini ifade eden Yarar, "Daha önce, Mevlana ve Türkiye'nin tanıtımı için büyük önem taşıyan bu törenleri, spor salonlarında yapıyorduk. Şimdi ise bu törenleri, Mevlana'ya yakışır bir şekilde inşa edilen ve dünyanın en büyük kültür merkezlerinden biri olan Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştiriyoruz" dedi.
Törenlere, tüm dünya ülkelerinden katılımı artırmak için bu yıl tanıtım etkinliklerine önceki yıllara göre daha erken başladıklarını vurgulayan Yarar, şunları kaydetti: Törenlere yaklaşık 3.5 ay kala, 10 gün sürecek olan etkinlikler hakkında bilgilerin yer aldığı afişlerden 6 bin adet bastırdık. İngilizce, Almanca ve Fransızca olarak 3 ayrı dilde basılan bu afişleri, kültür ataşeliğimizin bulunduğu ülkelerdeki temsilciliklerimiz, Mevlana Müzesi'ni en fazla ziyaret eden yabancı turistlerin ülkeleri ve Türkiye'deki tüm yabancı ülke temsilciliklerine gönderdik. Bu afişlerin, yurtdışından katılımı önemli ölçüde artırmasını bekliyoruz. Hazırlıklar, Konya Vali Yardımcısı başkanlığında oluşturulan Mevlana'yı Anma Törenleri Tertip Komitesi tarafından titizlikle yürütülüyor.