"Töre" Ankara'da sahnelenecek

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce, töre konusunun dansla anlatılacağı yapıt, yarın Leyla Gencer Sahnesi'nde sergilenecek

ANKARA (AA) - Kadını yücelten, kan davasını aşağılayan "Töre" adlı yapıt, yarın Başkentli sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, birim dans tiyatrosunun ilk başarılı adımı olan "Töre", yarın saat 20.00'de Leyla Gencer Sahnesi'nde Ankaralı sanatseverlerle buluşacak.

Tiyatronun duayen yazarı Turgut Özakman'ın kaleme aldığı hikayede, toplumsal barışı engelleyen, insanların bedelini yaşamlarıyla ödediği töre konusu anlatılıyor.

Erzurum'da, 1900'lerde Karagiller ve Çolakgiller aileleri arasında yıllardır süren kan davasını ve gelişen olayları konu alan yapıt, dans tiyatrosunun önemli örnekleri arasında yer alıyor.

Yapıtın koreografisi ve rejisi İhsan Bengier, müziği Cem İdiz, orkestra şefliği Nezih Seçkin, librettosu ve dramaturjisi Ebru Saçar, dekoru Tuncay Kalyon, kostümü Gazal Erten ve ışık tasarımı Emin Saraçoğlu imzası taşıyor.

Kültür Sanat Haberleri

SELÇUKLU MİRASINDA KOVALI ÖNLEM
Taştan Hayat Hikâyeleri: Kırşehir’de Son Usta Gelecekten Kaygılı
Ters kavis, kulaklı kabza: Yatağan’ın tasarım sırrı
Geceler aydınlandı: Ortahisar turizme açıldı
ÇOCUKLAR MESLEĞİNİ BU KURSLARDA ELİNE ALIYOR