Tokat'taki orman yangını

Niksar ilçesinde dün başlayan ve söndürme çalışmaları devam eden yangın, 110 hektarlık alanda etkili oluyor

TOKAT (AA) - Tokat'ın Niksar ilçesinde dün başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor.

Serenli beldesi yakınlarında dün henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına Amasya, Çorum, Giresun, Tokat orman işletme müdürlüklerden 100 kişilik ekip, 10 arazözle müdahale ediyor. Çalışmalara Türk Hava Kurumuna ait 2 yangın söndürme uçağı ile de havadan destek veriliyor.

Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, AA muhabirine, dün öğle saatlerinde başlayan orman yangınının rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyük bir alana yayıldığını söyledi.

Yangında şu ana kadar 110 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü bildiren Kapankaya, "Ekiplerimiz yangını söndürmek için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Arazinin sarp ve havanın rüzgarlı olması çalışmaları olumsuz etkiliyor." dedi.


AA

Gündem Haberleri

TUZ GÖLÜ YÜZDE 45 BÜYÜDÜ
Berberde Hayat Kurtaran Müdahale: Boğazına Erik Kaçan Müşteriyi Kurtardı
15 Temmuz’un 10’uncu yılında Türkiye’nin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlenecek
Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi İçin 10 Günlük Yasak Kararı
700 DİRİ FAY NE ANLAMA GELİYOR?