Tohumlar boy verdi Trakya toprakları renklendi

Çiftçilerin, havanın ısınmasıyla tarlalarına ektikleri tohumların yağmur sonrası boy vermesiyle Trakya toprakları "yeşil"e ve "sarı"ya büründü

EDİRNE (AA) - Trakya toprakları, tarım ürünlerinin boy vermesiyle renkli görüntüler oluşturuyor.

Yüksek oranda ayçiçeği, çeltik ve buğday üretimi yapılan Trakya'da çiftçilerin, havanın ısınmasıyla tarlalarına ektikleri tohumların yağmur sonrası boy vermesi sonucu topraklar "yeşil"e ve "sarı"ya büründü.

Trakya'da son yıllarda üretimi gerçekleştirilen ve yer yer ekim alanları arasında kendini gösteren kanola, tarlalarda sarı rengiyle dikkati çekiyor.

Tohumların boy vermesiyle buğdayın yeşili ve kanolanın sarısı, tarımsal üretimin yanında Trakya topraklarında görsel bir şölen sunuyor.

Trakya topraklarındaki renk cümbüşü, buğday ve kanolanın haziranın ortasında hasat edilmesine kadar sürecek.





AA

Gündem Haberleri

Riva’da harabeye dönen Legend Otel kaderine terk edildi
VATANDAŞA ULAŞIM ŞOKU
'Ölüyorum' diye bağırdı: Garsonun Heimlich müdahalesi hayata döndürdü
7 yeni lezzet ve Hatay Sarısı İpeği tescillendi
Bakanlıklarda personel hareketliliği: Yeni atamalar açıklandı