TOBB-ETÜ-KTO işbirliği

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Konya Ticaret Odası arasında üniversite-sanayi işbirliğini geliştirecek olan ortak eğitim işbirliği protokolü imzalandı. Öğrenciler artık pratik eğitim alabilecekler.

KTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Seyit Karaca ile bir süre görüşen TOBB ETÜ Rektör Yardımcısı Prof Dr. Rasih Demirci, TOBB ETÜ çalışmaları hakkında bilgi verdi. Üniversitelerin, sanayinin ve araştırma kurumlarının bütün iyi niyetli çabalarına rağmen özel sektörünün beklentilerine uygun nitelikte elemanlar yetiştirilemediği dile getiren Prof. Dr. Rasih Demirci; imzalanan protokolle ilgili şu açıklamayı yaptı: Bu protokol çerçevesinde üniversitemizdeki öğrencilerimiz Konya sanayiindeki işletmelerde 4'er aylık dönemler halinde uygulamalı eğitim görecekler, böylelikle hem öğrencilerimiz pratik eğitim almış olacaklar, sanayideki şartları yerinde görecekler hem de sanayicilerimiz ileride üniversite sanayi işbirliği noktasında verimlerini artıracaklardır.

Karaca da Avrupa Birliği sürecinde sanayicinin altyapısını güçlendirmesi, teknolojisini yenilemesi kalifiye eleman sıkıntısını giderilmesinin büyük önem taşıdığına değinerek imzalanan protokolün Konya sanayisi için büyük önem taşıdığını belirtti. Karaca, bu protokolle üniversite-sanayi işbirliğinde önemli bir aşama katedileceğini söyledi.

Yerel Haberleri

Baba-Çocuk İkilisi M1 Konya’da Bir Araya Geliyor
SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?