TİKA'dan Makedonya'da eğitime destek

TİKA öncülüğünde düzenlenen beş günlük Engelli Çocukların Gelişimi İçin Öğretmen Yetiştirme Programı başkent Üsküp'te başladı

ÜSKÜP (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) öncülüğünde Türkiye Beyazay Derneği ile düzenlenen Engelli Çocukların Gelişimi İçin Öğretmen Yetiştirme Programı, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te başladı.

Bushi Oteli'nde düzenlenen programın açılışında konuşan TİKA Üsküp Koordinatörü Teoman Tiryaki, proje fikrinin Beyazay Derneği yetkililerinin geçen yılki Makedonya ziyareti sırasında yapılan istişareler neticesinde ortaya çıktığını ifade etti.

Makedonya'da verilecek eğitimle projeye başlama kararı aldıklarını söyleyen Tiryaki, daha sonra ülkedeki çeşitli uzmanları Türkiye'ye gönderip orada eğitim almalarının sağlayacağını belirtti.

Tiryaki, projeyi Makedonya'daki bazı sivil toplum kuruluşları ve devlet kurumları ile gerçekleştirmek istediklerini kaydetti.

Türkiye Beyazay Derneği Kahramanmaraş Temsilcisi Osman Demirci de program için Türkiye'nin dört farklı şehrindeki şubelerinden yetkililerin Üsküp'e geldiğini ifade ederek Makedonya'daki çocukların engellerini aşmaları için neler yapabilecekleri konusunda bilgi alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

Üsküp'teki Engelli Çocukların Gelişimi İçin Öğretmen Yetiştirme Programı 1 Nisan'a kadar sürecek.

AA

Gündem Haberleri

15 Temmuz’un 10’uncu yılında Türkiye’nin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlenecek
Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi İçin 10 Günlük Yasak Kararı
700 DİRİ FAY NE ANLAMA GELİYOR?
CİMRİLİK BOŞANMA SEBEBİ SAYILDI
IBAN MAĞDURLARINA MÜJDE